tirsdag 22. mars 2011

Sjokoladekake med Banos og Sjokade.



Her i huset går kaken egentlig under navnet 'Magnes sjokoladekake'. Dette til ære for en liten gutt som dessverre ikke lengre er blant oss. Han likte kaken veldig godt, så derav navnet.

Kaken fant jeg oppskriften på for mange år siden, og jeg tror det var i et norsk ukeblad. Uansett, oppskriften var arkiveret litt feil, så det er lenge siden vi har hatt den. Den andre dagen fant jeg ved i tilfelle oppskriften og ungene ble meget glade da de fikk høre at den skulle bli neste ukes 'snadderboks' i kjøleskapet :-) 

Kaken er utrolig enkel å mikse sammen og husker du å stille ingrediensene på kjøkkenbenken i god tid før miksing, ja så går det så mye enklere!

Oppskriften passer til en kakeform på 25 x 37 cm.

175 gr. smør
1 boks Banos
1 boks Sjokade (deles i to)
4 egg
275 gr. hvetemel
2 ts. bakepulver
4 ts. vaniljesukker

Smør, Banos og en halv boks Sjokade røres lett og luftig.
Eggene tilsettes en om gangen.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker, og rør det i deigen.

Ha bakepapir i formen og ha deigen i.
Bak i 25 min ved 200 grader.

Ta kaken ut av ovnen og ha den andre halvdel av Sjokade boksen oppå kaken.
La det stå et par minutter før du smører Sjokaden utover kaken.
Pynt med seigmenn eller nonstop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar