søndag 20. mars 2011

Fransk frokost


Jeg elsker bakverk ... og har mange gode minner med nytelse av fransk bakverk. Pain au chocolat er en av favorittene, men også brioche er en lekkerbisken. Ja, det er jo ikke akkurat slankekost, men MÅ det være det i helgen?

Oppskriften er såre enkel, har du en god eltemaskin er deigen i alle fall enkel å mikse sammen. Brioche er egentlig bare boller men med mye smør som eltes inn. Dette gir en fettet deig og selvsagt annen smak. De er mektige, men super gode på smak! :-)

Oppskriften gir 16 stk.

500 gr. mel
4 ts. tørrgjær
2 ss. sukker
2 klype salt
4 ss. lunken melk
evt. litt safran
4 sammenpisket egg
150 gr. romtemperert smør 

Bland mel, tørgjær, sukker og salt i eltebollen.
Hvis du ønsker safran i, så har du det i melken og varmer i mikroovnen.
Pisk eggene lett sammen og tilsett dem og melken i melblandingen.
Rør inn.
Tilsett smøret i mindre stykker mens deigen eltes i maskinen.
Når siste bit er eltet inn, lar du maskinen elte deigen i 10 min. mer.
Deigen er nå fettet og glatt.
Sett til heving minimum 1 time, gjerne 2-3 timer.
Deigen må være hevet til dobbel størrelse.


Del deigen i 16 emner. Ta av en liten bit av deigen og rull resten til en bolle.
Lag en liten fordyping i bollen og ta den lille bit med deig, rull den til en minibolle og legg den i fordypning.
Still bollene i en form og la dem heve i 1 times tid.
Pensle med egg.
Stek i 12-15 min. ved 200 grader.
Avkjøl og nyt!
Er best nystekte :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar