Sjokoladekake er en av mine favoritter blant kaker. Variasjonene er mange og gode rundt forbi - og jeg tror faktisk alldri at jeg har satt tennene i een som jeg ikke likte :-)
Denne kaken idag, liker jeg spesielt godt. Trøffelkremen har nok skylden for det ja. Jeg liker å tilsette litt cognac i kremen ... ikke snakk om store mengder, men akkurat nok til at den blir litt spiss.
Som du ser på bildet, så sank kaken litt sammen på midten. Skjer av og til det ja, men kaken ble god for det om :-)
Som du ser på bildet, så sank kaken litt sammen på midten. Skjer av og til det ja, men kaken ble god for det om :-)
Du skal bruke en springform på 22 cm. i diameter
3 egg
2 dl. sukker
2 dl. mel
2 ss. kakao
1 ts. bakepulver
1 ts. vaniljesukker
Trøffelkrem:
1.5 dl. kremfløte
200 gr. sjokolade
50 g. smør i tern
Pynt:
1.5 dl. kremfløte
1 ss. kakao
2 ss. sukker
Kakebunnen:
Pisk egg og sukker luftig.
Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker.
Sikt blandingen i eggedosisen og vend den forsiktig inn.
Hell i en smurt springform og bak i 40 min. ved 175 grader.
Jeg har bakepapir i bunnen av springformen og smørrer sidene med margarin.
La kaken avkjøle og del den i 2-3 bunner.
Trøffelkremen:
Ha fløte, sjokolade og smør i en gryte og smelt over jevn varme.
Smak til med cognac om du ønsker.
Avkjøl kremen litt, men ikke la den bli for stiv.
Legg kaken sammen på serveringsfatet.
Ha trøffelkremen mellom lagene, oppå og på sidene, alt etter hvor tykt lag du smørrer på.
Still kaken kaldt mens du gjør klar pynten.
Pynten:
Pisk kremfløten og rør inn kakao og sukker.
Sprøyt på kaken.
Nyt :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar